Zet je documenten in een cirkel

Circled.jpg

Stel alle documenten binnen een map op in de vorm van een cirkel. Je geeft de naam op van de map en de gewenste straal van de cirkel, et voilà, je icoontjes worden in een kring opgesteld.

Een AppleScriptje, gewoon voor de lol.

De map moet natuurlijk wel op icoon weergave zijn ingesteld. Ook moet behoud rangschikking niet actief zijn. Wil je de icoontjes weer gewoon ordenen, kies dan voor rangschik op naam of datum in het Finder weergave menu.

Mappen worden niet meegenomen in de cirkelopstelling.

Download ArrangeCircle script

Het applescript gebruikt de afmetingen van het finder-venster (van de gekozen map) voor het bepalen van het centrum van de cirkel. Het venster moet groot genoeg zijn om de documenten in de gewenste cirkel te tonen.
Published on Scriptbuilders.net.